Marketingdatabase voor 360° klantbeeld

RAI Amsterdam

RAI Amsterdam organiseert en faciliteert congressen, beurzen en evenementen. De informatie over de bezoekers van de eigen beurstitels was in 2006 versnipperd aanwezig in de organisatie.

Basis voor inbound en outbound marketing

RAI Amsterdam ging op zoek naar een gespecialiseerde partij voor het samenbrengen van klantinformatie om zo een 360° klantbeeld op te stellen.

“2bMore pakt trajecten snel op en zorgt dat ze op tijd af zijn. Dankzij hun uitgebreide ervaring en vakinhoudelijke kennis met dataomgevingen kunnen wij ervan op aan dat die oplossing perfect voldoet aan onze wensen.”

In drie maanden tijd richtte 2bMore haar webbased oplossing Ternair Marketing in voor RAI Amsterdam. Vanuit Ternair werden koppelingen gelegd met de verschillende bronsystemen. Gegevens van klanten worden geautomatiseerd herkend via fuzzy matching, genormaliseerd en samengevoegd. De marketingdatabase is de centrale omgeving waarin alle feiten en het gedrag van alle klanten van RAI Amsterdam samenkomen. De marketingdatabase vormt de basis voor de outbound en inbound marketing van RAI Amsterdam.

Klant

Oplossingen

Bekijk video