Van beurswebsite tot platform voor communities

RAI Amsterdam

RAI Amsterdam organiseert en faciliteert congressen, beurzen en evenementen. In de aanloop naar de eigen beurzen verzamelt RAI Amsterdam veel content van exposanten in verschillende disciplines, bijvoorbeeld catalogi, persberichten en whitepapers. Deze content was verspreid aanwezig bij de verschillende titels. Bovendien was de informatie in veel gevallen alleen in aanloop naar en tijdens de betreffende beurs beschikbaar.

Lead generation

Dat moest anders. De websites van de eigen beurstitels moesten gaan functioneren als communities. Beursexposanten moeten content aan kunnen leveren, die RAI Amsterdam op haar platform kan publiceren. Op deze manier blijven de beurssites het hele jaar door aantrekkelijk, terwijl exposanten exposure krijgen. Voor de achterkant, het portaal waar exposanten hun content aan moeten leveren, heeft 2bMore een “Mijn”-omgeving ingericht op basis van haar oplossing Ternair Interact. Deze omgeving is gekoppeld aan het ERP-systeem van RAI Amsterdam. In dit selfservice portaal kunnen exposanten hun eigen content beheren voor de beurswebsites van RAI Amsterdam.

"Wat ons aanspreekt in hun aanpak is, dat zij niet volgens een vast recept te werk gaan. 2bMore is heel flexibel. Dat is wel nodig als je te maken krijgt met een organisatie waarin 14 beurstitels allemaal specifieke wensen en eisen op tafel leggen."

Inmiddels bestaat 65% van de content van de beurswebsites uit informatie die via self service door de exposanten wordt aangeleverd. Exposanten geven aan dat ze de mogelijkheden tot lead generation waarderen. Het proces van creatie van content is sneller en goedkoper geworden voor RAI Amsterdam: handelingen die voorheen handmatig werden uitgevoerd zijn nu geautomatiseerd, wat de kans op fouten en het tijdsbeslag verkleint.

Klant

Oplossingen

Bekijk video