Data-driven e-mailcampagnes

KLM

KLM Royal Dutch Airlines is een wereldwijde luchtvaartmaatschappij gevestigd in Nederland. KLM heeft een breed mediaportfolio waaronder het iFly KLM Magazine, het award winnende, digitale reismagazine van KLM.

Wereldwijde verzending

Sinds 2008 geeft KLM het iFly KLM Magazine uit in drie verschillende talen. Van iedere nieuwe editie worden klanten via een e-mail op de hoogte gebracht. Het samenstellen van deze verschillende e-mailberichten is erg complex, mede door de aanvullende eisen en wensen van de verschillende aangesloten landen. In 2015 had KLM de ambitie het magazine in twee extra talen te gaan produceren zodat wereldwijde dekking mogelijk is. Met de bestaande tools en processen was dit niet haalbaar, omdat dit zou leiden tot een onverantwoord aantal productie-uren. In de zoektocht naar een gespecialiseerde partij kwam KLM bij 2bMore terecht.

“Wij zijn een internationale marketingorganisatie en sturen het iFly KLM Magazine naar 10 miljoen klanten wereldwijd. Alles moet kloppen in de e-mails, deze moeten in een strak gereguleerd tijdschema verzonden worden om de loads op de servers te managen en binnen de lokale e-mailplanningen te passen. Ternair Campaign stelt ons in staat om al deze complexiteit te managen waarbij kwaliteit gegarandeerd is en de kosten beheersbaar blijven.”

2bMore heeft haar webbased softwareoplossing Ternair Campaign ingezet en ingericht. Na de implementatie is een significante tijdsbesparing gerealiseerd. Door een combinatie van slim inzetten van de verschillende databronnen van KLM en een specifieke inrichting van Ternair Campaign worden nu, binnen een fractie van de oorspronkelijke tijd, wereldwijd alle klanten geïnformeerd over het nieuwe magazine.

Klant

Oplossingen

Bekijk video