Case

Marketingdatabase voor 360º klantbeeld

RAI Amsterdam organiseert en faciliteert congressen, beurzen en evenementen. De informatie over de bezoekers van de eigen beurstitels was in 2006 versnipperd aanwezig in de organisatie. Ieder evenement had eigen databases met bezoekersgegevens. Een koppeling bestond niet.

Koppelen van databronnen

RAI Amsterdam wilde een slag maken in het meer vraaggestuurd faciliteren van evenementen. Een duidelijk beeld van bezoekers en exposanten was daarvoor noodzakelijk. Met een 360° klantbeeld kan RAI Amsterdam overlap tussen bezoekers en exposanten en tussen bezoekers van evenementen aan het licht brengen. Ook stelt het de organisatie beter in staat om gerichte marketingcampagnes te voeren.

“2bMore pakt trajecten snel op en zorgt dat ze op tijd af zijn. Dankzij hun uitgebreide ervaring en vakinhoudelijke kennis met dataomgevingen kunnen wij ervan op aan dat die oplossing perfect voldoet aan onze wensen.”

In drie maanden tijd richtte 2bMore haar webbased oplossing Ternair Marketingdatabase in voor RAI Amsterdam. Vanuit Ternair werden koppelingen gelegd met de verschillende bronsystemen. Gegevens van klanten worden geautomatiseerd herkend via fuzzy matching, genormaliseerd en samengevoegd. Zo ontstaat een “golden record” per klant waarbij alle gegevens rondom een individuele klant zijn georganiseerd.

Inmiddels is de Ternair Marketingdatabase al ruim tien jaar de centrale omgeving waarin alle feiten en het gedrag van klanten samenkomen. Het systeem vormt de basis voor de outbound en inbound marketing van RAI Amsterdam.

Meer weten

Wil je meer weten of heb je een vraag?
Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.
  • Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  • Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.