Case

Van beurswebsite tot platform voor communities

RAI Amsterdam organiseert en faciliteert congressen, beurzen en evenementen. In de aanloop naar de eigen beurzen verzamelt RAI Amsterdam veel content van exposanten in verschillende disciplines, bijvoorbeeld catalogi, persberichten en whitepapers. Deze content was verspreid aanwezig bij de verschillende titels. Bovendien was de informatie in veel gevallen alleen in aanloop naar en tijdens de betreffende beurs beschikbaar.

Leadgeneratie

Dat moest anders. De websites van de eigen beurstitels moesten gaan functioneren als communities. Beursexposanten moeten content aan kunnen leveren, die RAI Amsterdam op haar platform kan publiceren. Op deze manier blijven de beurssites het hele jaar door aantrekkelijk, terwijl exposanten exposure krijgen. Aanvankelijk wilde RAI Amsterdam dit plan uitvoeren binnen het bestaande webplatform. Aan de voorkant, voor bezoekers, was dat geen probleem. De achterkant, het portaal waar exposanten hun content aan moeten leveren, stelde RAI Amsterdam echter voor een vraag. 2bMore had een passend antwoord.

“Wat ons aanspreekt in hun aanpak is, dat zij niet volgens een vast recept te werk gaan. 2bMore is heel flexibel. Dat is wel nodig als je te maken krijgt met een organisatie waarin 14 beurstitels allemaal specifieke wensen en eisen op tafel leggen.”

2bMore heeft een Mijn-omgeving ingericht op basis van haar oplossing Ternair Interact. Deze omgeving is gekoppeld aan het ERP-systeem van RAI Amsterdam. In dit selfservice portaal kunnen exposanten hun eigen content beheren en leads genereren voor de beurswebsites van RAI Amsterdam.

Inmiddels bestaat 65% van de content van de beurswebsites uit informatie die via selfservice door de exposanten wordt aangeleverd. Exposanten geven aan dat ze de mogelijkheden tot leadgeneratie waarderen. Het proces van creatie van content is sneller en goedkoper geworden voor RAI Amsterdam: handelingen die voorheen handmatig werden uitgevoerd zijn nu geautomatiseerd, wat de kans op fouten en het tijdsbeslag verkleint.

Meer weten

Wil je meer weten of heb je een vraag?
Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.
  • Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  • Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.