Case

Cross channel campagnemanagement vanuit 360° klantbeeld

RAI Amsterdam organiseert en faciliteert congressen, beurzen en evenementen. In aanloop naar en tijdens eigen beurzen stuurt RAI Amsterdam gerichte, digitale uitingen aan (potentiële) bezoekers en exposanten. Om de efficiënte te verhogen en relevante doelgroepen op het juiste moment te benaderen ging RAI Amsterdam op zoek naar een tool voor campagnemanagement.

Relevante doelgroepen

Alle mailshots die RAI Amsterdam jaarlijks uitstuurt, worden geheel in eigen huis verzorgd. De efficiëntie van het marketingteam zou fors verhoogd kunnen worden wanneer niet elk mailshot apart samengesteld moest worden, maar in één keer de hele customer journey naar een evenement ingepland zou kunnen worden.

“2bMore bewijst zich telkens weer als een zeer flexibele partner. Als geen ander begrijpen ze onze business en weten voor uiteenlopende vraagstukken op een pragmatische wijze de juiste technische oplossingen te bieden. Wat 2bMore kenmerkt als partij is dat zij erg snel kunnen schakelen en goed meedenken met de klant. Dit maakt hen zeer waardevol.”

2bMore implementeerde haar webbased oplossing Ternair Campaign in twee maanden. Daarin worden alle onderliggende databronnen met klantgegevens gekoppeld: de marketingdatabase, het ERP-systeem, de klantenpiramide, de ticketingsystemen en de omgevingen waarin de exposanten hun content aanbieden.  Op basis van triggers kunnen bezoekers en exposanten worden geselecteerd en benaderd. De selectie vindt direct uit de brondata plaats. Er hoeft dus niets geïmporteerd te worden in een aparte omgeving.

Met Ternair Campaign kan RAI Amsterdam realtime reageren op allerlei events die voor, tijdens en na een beursbezoek optreden. Via e-mail, sms en push-berichten op verschillende websites worden relevante doelgroepen op het juiste moment benaderd. Sinds de implementatie worden met een klein team 300 campagnes per jaar uitgevoerd, waarmee 65% van de beursregistraties wordt gerealiseerd.

Meer weten

Wil je meer weten of heb je een vraag?
Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.
  • Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  • Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met jouw gegevens.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.